• deutsch
  • english

Een win-win voor adverteerders: Remarketing for Search Ads

Met Remarketing for Search Ads (RFSA) kunnen adverteerders hun conversies verder uitbouwen en tegelijkertijd kosten reduceren. QUISMA heeft aan de hand van de huidige empirische gegevens kunnen vaststellen in hoeverre deze reclamevorm geschikt is als aanvulling op normale zoekadvertenties.

Met RFSA kunnen adverteerders niets verkeerd doen

Met RFSA kunnen adverteerders niets verkeerd doen

Voordat we op de tegenstelling van de kengetallen ingaan, leggen we kort uit hoe RFSA werkt. De feature maakt het voor adverteerders mogelijk om consumenten die hun website al hebben bezocht speciaal aan te spreken bij een nieuwe zoekopdracht. Op die manier kunnen eigen keywords en advertenties, maar ook verschillende CPC's voor de 'bekende bezoeker' worden gebruikt. Dit is een mooie manier om consumenten specifieker aan te spreken en de campagne effectiever te maken.

Met behulp van RFSA kunnen duidelijk hogere klikpercentages, betere conversiepercentages en voordeliger CPO's worden gerealiseerd in vergelijking met normale zoekadvertenties. De mogelijk iets hogere CPC-waarden spelen daarbij een ondergeschikte rol en kunnen met stijgende conversiepercentages in evenwicht worden gebracht.

Bij een detaillist kon worden vastgesteld dat het klikpercentage 13 keer hoger lag dan bij de normale advertenties, terwijl het conversiepercentage met 40 procent lagere kosten per conversie meer dan twee keer zo hoog uitviel. Van alle gegenereerde conversies van de betreffende campagne, was bijna 30 procent afkomstig van remarketing-advertenties, terwijl het kostenaandeel rond de 20 procent lag.

Hoeveel de resultaten en de belangrijkste kengetallen voor normale zoekadvertenties en RFSA kunnen verschillen, blijkt uit de volgende grafiek.

Zoekadvertenties vs. RFSA: kengetallen vergeleken

Zoekadvertenties vs. RFSA: kengetallen vergeleken

Uit de resultaten is gebleken dat adverteerders met RFSA punten kunnen scoren: het aanspreken van de doelgroep wordt verbeterd en conversies kunnen voor een gunstiger prijs worden behaald in vergelijking met normale advertenties. Adverteerders kunnen dus beter niet te lang twijfelen om deze tool te gebruiken en er campagnes voor in te stellen.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)