• deutsch
  • english

Een doeltreffende combinatie: display advertising en zoekmachineadvertenties

Zoekmachineadvertenties begeleid met display-campagnes zorgen voor hogere conversie. Dit is gestaafd met een customer journey-analyse die QUISMA enkele maanden uitvoerde voor een internationaal modebedrijf.

Samen meer succes: de combinatie van SEA en display advertising zorgt voor een hoger conversiepercentage

Samen meer succes: de combinatie van SEA en display advertising zorgt voor een hoger conversiepercentage

Samen meer succes: de combinatie van SEA en display advertising zorgt voor een hoger conversiepercentage

De marketingaanpak
Het modebedrijf richt zijn marketingactiviteiten op zoekmachineadvertenties (SEA) en display advertising. De SEA-strategie omvat zowel algemene campagnes als merkcampagnes. Om de bekendheid van het merk te vergroten en het aantal verkopen (en dus de totale performance) te verhogen, is ook een intensieve displaycampagne ingezet.

Het onderzoek
Met een uitvoerige customer journey-analyse werden de effecten onderzocht van de display-campagne op de verkopen voor zoekmachineadvertenties. Hiertoe zijn de conversiepercentages op het gebied van SEA (merkgerichte en algemene campagnes) van 14.751 afzonderlijke customer journeys mèt en zonder bannerdeelname met elkaar vergeleken.

Resultaten
Uit de analyse kwamen aanzienlijke verschillen naar voren tussen de conversiepercentages van journeys mèt en zonder bannerdeelname. Wanneer een banner onderdeel uitmaakte van de journey, was het conversiepercentage voor merkgerichte campagnes met 11,6 procent hoger en bij algemene campagnes 15,7 procent. Op basis van de grotere bekendheid van het merk klikten meer gebruikers op de link naar de landingspagina van het modebedrijf; dankzij de hogere traffic werden meer verkopen gegenereerd.

Hogere conversie door display advertising

Uit de analyse blijkt dat display advertising de merkwaarneming op internet verhoogt: de interesse voor het product neemt toe, zoals blijkt uit de hogere conversiepercentages. Het is dus de moeite waard om meerdere online kanalen doordacht te koppelen om optimale resultaten te behalen voor het merk. Deze positieve effecten kunnen overigens alleen worden aangetoond aan de hand van een gedetailleerde customer journey-analyse.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)