• deutsch
  • english

YouTube TrueView InSearch – de juiste mensen bereiken

Adverteerders kunnen sinds enige tijd profiteren van TrueView-campagnes op YouTube, waarvan de klikpercentages in vergelijking met AdWords heel goed zijn. Bovendien maken TrueView-campagnes voordelige kosten per weergave mogelijk, met een enorme rijkwijdte. YouTube is immers inmiddels de op één na grootste zoekmachine ter wereld. In een Duitstalig artikel van januari 2013 werden al campagnes met InStream besproken (artikel is momenteel alleen in het Duits beschikbaar). Hier gaan we alleen in op InSearch-campagnes.

Doelgroepen zonder magie bereiken via YouTube TrueView InSearch

Doelgroepen zonder magie bereiken via YouTube TrueView InSearch

Google biedt op zijn videoplatform verschillende formules aan waarmee videoreclamemiddelen de doelgroep kunnen bereiken. Bij alle TrueView-formules betaalt de adverteerder niet voor het aantal vertoningen, maar alleen wanneer de gebruiker de reclamevideo ook daadwerkelijk bekijkt. Daarmee waarborgt Google dat gebruikers alleen de voor hen relevante reclamespots zien en andersom dat adverteerders alleen geïnteresseerde gebruikers en potentiële klanten aanspreken. Dit komt vooral omdat alle YouTube-formules ook een demografisch bereik naar leeftijd en geslacht mogelijk maken, waardoor minder mensen worden bereikt die niet tot de doelgroep horen.

Naast de TrueView InStream-advertenties, die over het algemeen als pre-rolls (maar ook als mid- en post-polls) worden ingesteld, is ook bij TrueView InSearch-advertenties alleen sprake van kosten per weergave als de gebruiker geïnteresseerd is in het advertentieproduct. Dit betekent dat ze zelfstandig op een advertentie klikken. Deze advertentie verschijnt analoog met een oorspronkelijke Google-zoekresultatenpagina of onder de treffers. Keyword targeting is dus voor een zeer gekwalificeerde doelgroep in dit advertentieformaat het beste. Waar u rekening mee moet houden, is dat het zoekgedrag op YouTube anders is dan op Google en dat u uw keywords uit AdWords-campagnes niet zomaar kunt overnemen. Bij YouTube overheersen algemene zoekwoorden, omdat de gebruiker over het algemeen op zoek is naar entertainment of een tutorial. Uit vergelijkingen in de modebranche is gebleken dat deze algemene zoekwoorden over het algemeen 60 tot 90 procent goedkoper zijn dan hun tegenhangers in AdWords-campagnes. Naast zoekwoorden kunt u voor InSearch ook gebruikmaken van interesse- en/of categorieën-targeting. Google biedt hiervoor een breed onderverdeelde keuzelijst aan.

Als de YouTube-campagne verkeer naar de eigen (externe) website genereert, kunt u gebruik maken van TrueView InStream of InDisplay, waarmee u de video met één klik naar de gewenste website leidt. Deze mogelijkheid biedt TrueView InSearch weliswaar niet, maar het is aan te raden om het AdWords-account van de campagne met het overeenkomstige YouTube-kanaal (indien voorhanden) te verbinden. Op die manier kunt u niet alleen de campagnegegevens binnen het kanaal bekijken, maar ook zogenoemde "call-to-action-overlays" aanleggen. Deze activerende tekstadvertenties worden op de video geplaatst, waardoor kosteloze kliks naar de eigen website in TrueView Insearch Format mogelijk worden gemaakt.

Wanneer het voor het betreffende reclamedoel geschikte formaat en een relevante targeting-instelling worden gebruikt, staat niets een voordelige, doeltreffende uitbreiding van de SEA-campagne met TrueView InSearch in de weg.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)