• deutsch
  • english

Van mobile bezoeker tot loyale klant

Met een groeiend aantal smartphones en tablets in Nederland is het presteren van de webshop op deze mobiele apparaten van grote invloed op conversiesucces. Deze blogpost beschrijft enkele belangrijke elementen om het succes van uw webshop op mobiele apparaten te vergroten.

Van mobile bezoeker tot loyale klant

Van mobile bezoeker tot loyale klant

Volgens onderzoeksbureau GfK telde Nederland eind 2013 meer smartphonebezitters dan mensen met een computer en is meer dan de helft van de Nederlanders in het bezit van een tablet. Naast het onderzoek van GfK meldde ook brancheorganisatie thuiswinkel.org op basis van onderzoek door Blauw Research dat vorig jaar 11 procent van de aankopen bij Nederlandse webshops via mobiele apparaten gedaan: 67 procent meer dan een half jaar daarvoor.

Overtuiging en vertrouwen
De homepage en productinformatiepagina vormen samen de belangrijkste pagina's voor een consument om tot een positieve koopbeslissing te komen. Geef deze pagina's op de volgende punten wat extra aandacht en maak het uw doelgroep - letterlijk en figuurlijk - gemakkelijker om bij u te kopen. De focus ligt op een juiste weergave van informatie en vertrouwen in uw oplossing voor de behoefte van de bezoeker.

De eerste indruk

De homepage is vaak hét startpunt voor bezoekers van uw site. De bezoeker vormt hier een eerste indruk en kiest ervoor om wel of niet met u verder te gaan. De meeste mobiele shoppers gebruiken een tablet om hun slag te slaan in de webshops. In principe zijn er drie soorten websites voor tablets: De tablet probeert eerst de tabletwebsite te laden. Wanneer die er niet is opent de standaardwebsite, die gemaakt is voor de pc. De tabletgebruiker krijgt hierdoor last van o.a. een lange laadtijd, incorrecte weergave of het ontbreken van belangrijke informatie. Met een fluid website of responsive webdesign stemt de site automatisch af op het apparaat dat de site oproept: een desktop, smartphone of tablet. Zorg voor een correcte, laagdrempelige homepage, waarin bezoekers zich gemakkelijk kunnen bewegen en waarin u vertrouwen schept en uw vakkundigheid toont.

Volledige productinformatie
Veel consumenten komen via zoekmachines direct terecht op de productinformatiepagina. Ook hier brengen gebruiksgemak en een juiste weergave van producten en informatie u dichter bij een succesvolle verkoop. Denk aan grote, duidelijke afbeeldingen van producten, een productomschrijving en andere relevante informatie en prijs. Zorg ook vooral dat de call-to-action-knop op een opvallende en zichtbare plek staat.

Winkelmand en check-out
Vanaf de winkelmand en de check-out heeft de bezoeker al tot doel om iets te kopen. Nu komen de laatste bepalende stappen om de intentie om te zetten in de daadwerkelijke koop. Niet onbelangrijk, want ook hier is het afhaakpercentage hoog. Zorg in de winkelmand voor een volledig overzicht: productinformatie, totale kosten (inclusief eventuele bezorgkosten) en betalingsmogelijkheden. Biedt bij de check-out de mogelijkheden die passen bij uw doelgroep, met handelingen die snel en eenvoudig zijn te voltooien.

Let op bovenstaande elementen, blijf testen en optimaliseren voor uw doelgroep en u zult de bezoeker steeds vaker in uw webshop terugzien.

Dit artikel kunt u ook lezen op marketingonline.nl.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)