• deutsch
  • english

Op maat gemaakte YouTube-campagnes in het nieuwe TrueView-formaat

Om hun doelgroep aan te spreken, konden adverteerders tot nu toe bij YouTube TrueView-advertenties kiezen tussen de indelingen In-Display, In-Stream en In-Search. In-Stream is gebaseerd op het CPV-model. Dit betekent dat adverteerders alleen betalen wanneer gebruikers de video minimaal 30 seconden of (als hij korter is dan 30 seconden) volledig bekijken. De twee andere modellen zijn ook op het CPV-model gebaseerd, maar hierbij ontstaan al kosten als actief op de advertentie wordt geklikt om naar de video te gaan.

Met het nieuwe TrueView-formaat kunnen campagnes op de betreffende doelgroep worden afgestemd

Met het nieuwe TrueView-formaat kunnen campagnes op de betreffende doelgroep worden afgestemd

Bij YouTube TrueView-advertenties betaalt de adverteerder dus alleen als er daadwerkelijk een interactie met de gebruiker plaatsvindt. Door dit prijsmodel heeft Google zich in het verleden succesvol onderscheiden van andere advertentieplatforms, die puur op basis van TKP rekenen. Bij rekenmodellen die op het TKP-model gebaseerd zijn, moeten adverteerders ook betalen als er helemaal geen interactie met de gebruiker is geweest.

Google gaat nu een stap verder en optimaliseert de videoreclame: het bedrijf heeft aangekondigd dat In-Display en In-Search tot één formaat zullen worden samengevoegd. De naam wordt In-Display en de reclame zal via YouTube-zoekopdrachten, de YouTube-watchpage en het Google Display-netwerk lopen. In TrueView In-Stream zullen geen veranderingen worden aangebracht.

Vanaf 15 april 2014 kunt u alleen nog kiezen tussen:

• YouTube TrueView In-Stream
• YouTube TrueView In-Display

De reden voor deze veranderingen

Google wil videoreclame eenvoudiger maken en geeft de volgende redenen voor de veranderingen:

1) Eén formaat voor dezelfde gebruikersinteractie.
Op deze manier kan meer inzicht in de doelgroep en in synergieën bij de optimalisatie worden verkregen.

2) Betere targetingmogelijkheden via YouTube-zoekopdrachten.
Op deze manier kunnen bij zoeken via YouTube targetingcriteria worden gebruikt als targeting op basis van interesses of thema's, affinity-segmenten, demografische targeting en remarketing.

3) Specificatie van de reclamenetwerken op campagneniveau.
Op campagneniveau kan worden vastgelegd in welke netwerken een advertentie vertoond zou moeten worden. Hierdoor zijn betere beoordelingsmogelijkheden via afzonderlijke reclamemiddelen mogelijk.

Is er een meerwaarde voor de adverteerders?

Eén van de belangrijkste vernieuwingen ligt in de toekomstige targetingmogelijkheden en de interactie van de gebruiker met de advertenties. Na de upgrade kunnen de volgende targeting-instellingen in alle netwerken worden gebruikt, inclusief het Youtube-zoeken-netwerk:

• demografische inrichting;
• inrichting op basis van interessegebieden;
• themagerichte targeting;
• remarketing-lijsten.

Door de betere targeting-mogelijkheden zet Google een belangrijke stap vooruit. De wijzigingen zijn vooral gunstig voor adverteerders die reclame willen bieden die voor de gebruikers ook inhoudelijk interessant is, of ze nu een video bekijken of naar een video zoeken. Bovendien kan de doelgroep met de nieuwe targeting-opties in het zoeknetwerk nog effectiever worden aangesproken.

Een praktijkvoorbeeld:

Een onderneming uit de modebranche wil een nieuwe collectie op de markt brengen en heeft als doelgroep jonge vrouwen met een laag inkomen. De videospot werft voor een onderneming die aantrekkelijke mode voor een betaalbare prijs biedt. De onderneming hoeft de targeting nu niet meer alleen op basis van zoekwoorden of interesses en thema's in te richten, maar kan de targetingopties combineren en vrouwen tussen de 18 en 24 die op zoek zijn naar mode gerichter aanspreken. Bovendien kunnen bezoekers van de website van de onderneming via remarketing opnieuw worden aangesproken, ook als ze op dat moment video's over een ander onderwerp bekijken. Dankzij de nieuwe instellingsmogelijkheden worden minder mensen bereikt die niet tot de doelgroep horen en het marketingbudget kan efficiënter worden ingezet.

Voor de lopende campagnes voert QUISMA sinds 15 april 2014 een upgrade uit. Volgens Google zal dit geen gevolgen hebben voor de prestaties van de lopende campagnes.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)