• deutsch
  • english

Google Shopping neemt de plaats van Product Listing Ads (PLA’s) in

Product Listing Ads of PLA's worden binnenkort door Google met pensioen gestuurd en vervangen door Google Shopping. Net als bij de overgang naar de uitgebreide campagnes zal ook hier op een bepaalde datum een automatische update plaatsvinden. Voor die tijd hebt u de mogelijkheid om bestaande campagnes handmatig om te zetten naar Google Shopping.

Binnenkort zijn er geen Product Listing Ads meer: hun plaats wordt ingenomen door Google Shopping

Binnenkort zijn er geen Product Listing Ads meer: hun plaats wordt ingenomen door Google Shopping

Wat is nieuw of wat verandert er?

Google Shopping stelt vanaf nu performanceresultaten op productniveau ter beschikking. De KPI's worden dus niet alleen op advertentiegroepniveau samengevat en weergegeven, maar ook de performance van ieder afzonderlijk product kan worden nagegaan.
Bovendien stelt Google ook hier, net als in het zoekvak, een bodsimulator ter beschikking. De bodsimulator laat zien welke invloed andere biedingen kunnen hebben op kliks, vertoningen en kosten.

Een andere wijziging is dat afzonderlijke producten vanaf nu in zogenoemde productgroepen kunnen worden samengevat. Die kunnen uit slechts één product of uit meerdere producten bestaan en worden van een individueel bod voorzien. Het is dan niet meer mogelijk om "adwords grouping" of "adwords labels" te gebruiken om producten te groeperen.

De eerste berichten over de nieuwe campagnes van Google Shopping laten zien dat de overgang van Product Listing Ads naar Google Shopping tot positieve resultaten heeft geleid, niet in de laatste plaats omdat het via Google Shopping makkelijker wordt om campagnes specifieker te distribueren.
Afhankelijk van de tools waarmee u tot nu toe hebt gewerkt om campagnes op te stellen, staan u grote of slechts kleine wijzigingen te wachten. Tot augustus hebt u nog de tijd. Daarna wordt alles door Google naar het nieuwe systeem omgezet. Het heeft zeker zin om u al eerder met de aanpassing bezig te houden, vooral als u tot nu toe alleen de klassieke instellingsopties hebt gebruikt: want juist dan hebt u veel optimalisatiemogelijkheden.Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)