• deutsch
  • english

Sitelinks har blivit större

Google har uppdaterat sina sitelinks, så att de nu innehåller både titel, länk och början på beskrivning. Om du har en Google Places profil för ditt företag så syns även den under sitelinksen. Se bilden nedan. När Google lanserade den nya funktionen i början på aug kunde ett resultat ha upp till 12 st sitelinks, men uppenbarligen så har de fått feedback på att det var för mycket, eftersom nu visas max 6st träffar, vilket jag också håller med om är mer rimligt. Annars tar första träffen med sitelinks upp hela skärmen på en liten dator.

Andra förbättringar med nya sitelinks är att de är mer flexibla och kan bero på sökningen och inte alltid vara samma för en viss domän. Google använder nu också en mer avancerad algoritm med rankningsfunktioner för att välja ut sitelinks, för att ge ännu bättre länkar att visa för användarna. Läs mer på:

http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2011/08/introducing-new-and-improved-sitelinks.htmlKommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)