• deutsch
  • english

Frukostseminarium med Wednesday Relations

Vi på Outrider ser till att hålla oss uppdaterade på vad som händer inom sökmarknadsföring. Vi förstår även vikten i att ha kunskap om utvecklingen inom övrig marknadsföring, vilket gör att vi deltar regelbundet på olika föreläsningar och seminarium som inte bara handlar om sökmarknaden.

Frukostseminarium_med_Wednesday_Relations

Idag har vi varit på ett intressant frukostseminarium anordnat av Wednesday Relations. Det handlade om Cross-Channel Marketing och One-To-One Loyalty Programs.  Seminariet hölls av en representant från företaget Neolane, Franck Attia, som berättade om hur kunder med hjälp av deras plattform kan i flera olika kanaler skapa framgångsrik personifierad marknadsföring. Ansvarig för Åhléns CRM-program, Reine Walfridsson, berättade om hur de på Åhlens arbetar med Cross-Channel-marketing och One-To-One Loyalty Programs. Han pratade även om de motgångar de mött och vilket typ av stöd de behövt av sin CRM-plattform, och varför valet föll på Neolane som deras nya CRM-system. Sedan gick han in på hur de varit framgångsrika med att utnyttja sina kunskaper de har om deras kunder för att nå ut till dem på bästa sätt.

Istället för mass- eller segmentbaserad marknadsföring är det alltså One-to-one cross channel personalization som gäller i framtiden.  Det gäller för företagen att samla in så mycket information som möjligt om sina kunder för att sedan kunna vända sig till varje individ med rätt budskap i rätt tid.

Kan man dra några paralleller till hur vi jobbar med sponsrade länkar? Absolut! Vi kan (i dagsläget) inte anpassa varje annons ned på individnivå. Med en välplanerad kampanj som är indelad i väldigt specifika annonsgrupper och med välanpassade textannonser så kan vi nå ut med rätt budskap till rätt målgrupp.

Bild från Wednesday Relations frukostseminarium

Bild från IGN.se.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)