• deutsch
  • english

Google +1 kommer snart till displaynätverket

I våras lanserade Google +1 knappen som används för att dela och rekommendera innehåll på webben. Rekommendationer som görs via +1 knappen är synliga i både organiska och betalda träffar i Googles söknätverk, och från och med oktober kommer de enligt Inside AdWords bloggen även synas i Googles displaynätverk.

google-plus-1-snart-till-dislaynaetverket

Googles framtåg inom den sociala mediemarknaden har accelererats kraftigt under 2011 med lanseringar som Google+ och +1 i spetsen. +1 knappen har redan implementerats på miljontals webbplatser världen över och har mer än fyra miljarder visningar dagligen, och Google+ estimeras ha över 40 miljoner användare.

Annonser med sociala rekommendationer är inte nytt eller unikt. Facebook har exempelvis haft displayannonser med "Gilla"-funktion i över ett år, men det råder delade meningar om dess framgångar.

Något som bör vara till Googles fördel är att GDN når över 80% av alla svenska Internetanvändare. Vi hoppas att det blir det ett stort +1 för både användarna och för annonsörerna.


Tags: ,


Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)