• deutsch
  • english

Google Analytics: Site Speed får en uppdatering med Performance-tabben

Google har länge fokuserat på att försöka få företag och privatpersoner att snabba upp sina webbplatser. Den största indikationen i mina ögon på hur viktigt Google egentligen tycker det är med snabbladdade webbplatser, är att man valt att ta med laddningstiderna på din webbplats i sin algoritm för hur de olika webbsidorna presenteras i träffresultatet. Man har nu även gjort ett försök att underlätta för dig som webbplatsägare att få koll på hur snabbt, eller sakta, dina sidor presenteras för besökaren.

Google Analytics Site speed rapport

I maj i år lanserade Google Analytics en ny typ av rapport, nämligen "Site speed". Genom att modifiera en bit av Google Analytics javascript-tagg så kan du få in statistik direkt i ditt konto kring hur snabbt dina sidor laddas för besökarna. För information kring "Site Speed"-rapporten och hur du implementerar den, vänligen gå till Google Analytics Help Center. Det jag vill belysa i detta inlägg var det faktum att man tidigare i september uppdaterade funktionaliteten av "Site Speed"-rapporten genom att lägga till "Performance"-tabben.

Google Analytics performance-tabben

"Performance"-tabben under "Site Speed"-rapporten gör att du nu kan gräva ned dig i än mer specifik data kring dina besökares laddningstider på din webbplats än tidigare. Genom att titta på "Performance"-tabben kan du se mer ingående hur ditt genomsnitt blivit uträknat.

Genom att sedan applicera olika typer av avancerade segment kan man göra flertalet olika analyser. Påverkas din konverteringsprocess av slöa laddningstider? Påverkar laddningstiderna de organiska besökarna mer än de direkta? Om dina besökare exempelvis kommit in via en djuplänkad adwordskampanj och landningssidan är seg på att ladda, påverkar det din avvisningsfrekvens?

Fotnot: Bilderna är tagna från Google Analytics Blog.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)