• deutsch
  • english

Mobil marknadsföring prio hos Google

Google satsar stort på mobil marknadsföring nu för att få fler företag att börja testa mobil reklam.

En stor förändring som kommer inom de närmaste veckorna är att hur bra mobilanpassad en hemsida är kommer att bli en del av quality score som används för att avgöra placeringen på Google Adwords annonsen i mobilerna. Dvs en mobil hemsida kommer då att kunna visas högre upp med en mindre budget och samtidigt få mer trafik till en mindre kostnad. Bakgrunden är naturligtvis att Google vill visa så bra annonser som möjligt för besökarna. Då en ny studie visade att 61% av användarna är tveksamma till att återvända till en hemsida som de hade problem att besöka på telefonen så är Google rätt ute med att genomföra dessa ändringar.

Mobil_marknadsfoering_prio_hos_Google

Google har också redan tidigare lanserat ett Google Sites verktyg för att enkelt skapa en mobil hemsida och redogjort för ett antal enkla tips vid mobilanpassning som:

  • Keep the layout simple
  • Design for thumbs, not mice
  • Prioritize content
  • Use uniquely mobile features
  • Make it easy to convert

De har även översatt sin kampanjsida för Google Adwords Mobile som de kallar GetMobilized till fler språk (förutom engelska även franska och tyska och fler språk är påväg). Läs mer på Google Mobile Ads Blog.

Även Widespace satsar mycket på sitt mobila annonsnätverk, med flera nya, expanderande och kreativa annons format, så testa även mobil marknadsföring hos dem. De har även vidareutvecklat sitt SDK för att göra det enkelt för app-utvecklare att tjäna pengar på appar. Modellen är liknande Adwords med cpc och att de försöker visa relevanta annonser i apparna och på mobila sidor.

Så nu finns det ingen orsak att inte komma igång med dina mobila kampanjer. Tänk då också på att börja med att sätta CPC till det dubbla av vad du budar på för vanliga webben. Detta för att det är viktigt att från början hamna på position 1-2 (som ligger överst på söksidan) för att kunna få en bra CTR och quality score. Så kan du optimera buden sedan för CPA. Vill du ha hjälp att komma igång med din mobila annonsering, så är det bara att höra av dig till oss på Outrider, som har genomfört ett flertal Google Adwords Mobile kampanjer.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)