• deutsch
  • english

Google Utbildning i Google Display Network (GDN)

Förra veckan höll Google en halvdagsutbildning för oss på Outrider om Google Display Network (GDN). Outrider är ett certifierat företag för Google displayannonsering och vi köper denna typ av kampanjer för en hel del av våra kunder.

Google-utbildning_i_GDN

Enligt Google så når GDN i Sverige 3,9 miljoner unika användare per månad, vilket innebär att det kan vara en utmärkt kanal för företag att nå ut till potentiella kunder. Det är dock viktigt att skilja på sponsrade länkar i sökmotorer och annonsering i GDN. Annonsering i sökmotorn vänder sig till personer som söker aktivt efter information eller produkter medan det i GDN handlar om att annonsera på de sidor som användare besöker som är relaterade till deras intressen och behov. I sökmotorer vänder man sig mer till kunder som är i den senare delen av köpcykeln medan man i GDN även har möjlighet att skapa kännedom om ett varumärke eller produkt i ett tidigare stadie.

På utbildningen gick vi igenom de olika verktyg Google erbjuder för att bygga upp en framgångsrik GDN-kampanj samt de olika inriktningsmetoder man kan använda beroende på hur kampanjmålet ser ut samt olika analysmodeller och optimeringsfaktorer. En lärorik förmiddag med både nyttig repetition och ytterligare kunskaper som vi kommer att ha användning av i vårt fortsatta arbete med att skapa GDN-kampanjer för våra kunder.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)