• deutsch
  • english

Mobilsök, större än du tror!

Enligt analytiker från Morgan Stanley skulle Smartphone-försäljningen gå om PC-försäljning 2012, men detta har redan hänt enligt siffror från IDC.

Mobilsoek_stoerre_aen_du_tror

I början av 2010 fanns mobilsök knappt då det stod för några enstaka procent av alla sökningar som görs.

Nu står mobilsök för ca 15% av alla sökningar som görs men dessa sökningar görs i huvudsak utöver de som redan görs från en PC så de kannibaliserar med andra ord inte på traditionellt sök. Givet att antalet sökningar från pc är ca 25-30 miljoner sökningar per dag i Sverige så görs det ca 4-4,5 miljoner sökningar i mobila enheter varje dag.

Anledningen till den kraftiga tillväxten är att i Sverige har drygt 32% av alla mobilanvändare en smartphone och 70% av alla nya telefoner som säljs i Sverige är smartphones så den redan kraftfulla ökningen kommer fortsätta. Med tanke på att 50% av mobilt-internetanvändande startar med en sökning i kombination med den aggressiva försäljningsökningen av smartphones så kommer mobilt sök växa mycket mer. Mobilsök spås dessutom globalt sett gå om pc sök redan år 2013. Vi får se om det blir tidigare än så.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)