• deutsch
  • english

Vi hjälper dig mäta effekten av din marknadsföring

Internetworld skriver idag en bra artikel om vikten att mäta effekten av din marknadsföring och redogör för olika benchmarks/riktlinjer som är bra att känna till när man ska utvärdera sina kampanjer.

Vi_hjaelper_dig_maeta_effekten

Dock så redogörs det inte för de verktygen som man ofta använder. Vanligast är att man använder Google Analytics som är ett kraftfullt verktyg som Google tillhandlahåller utan kostnad. Google Analytics är inte bara användbart för att mäta din söktrafik, utan du kan även tagga destinationsurler med egna kampanjdata för att t.ex. mäta effekten av ett nyhetsbrev eller vanlig bannerannonsering. Genom att sätta upp Google Analytics mål så kan du då spåra din konvertering. Artikeln ger också exempel på riktvärden för e-handel och för de som jobbar med det så finns det i Google Analytics en utmärkt funktion att spåra e-handel (det krävs dock lite mer implementering av spårningsskriptet för att spåra enskilda produkter som sålts).

Vi på Outrider jobbar naturligtvis med många olika mätverktyg utöver Google Analytics som SearchCenter, Webtrends och Adform, där val av verktyg väljs utifrån vad som passar bäst för kunden eller kampanjen. Så hör gärna av dig till oss om du vill mäta effekten av din marknadsföring.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)