• deutsch
  • english

Annonsering i YouTube blir lättare med Google AdWords

Google har lanserat en betaversion som gör det lättare att sätta upp och hantera kampanjer i YouTube via Google AdWords – Google AdWords for video. Samtidigt introduceras en ny produktfamilj – TrueView – format där annonsören endast debiteras när användaren väljer att titta på annonsen.  TrueView har tidigare varit namnet på överhoppningsbara pre-rolls, men inkluderar nu fyra format:

Annonsering_i_YouTube_blir_laettare_med_Google_AdWords

TrueView in-search – tidigare kallat promoted videos. Annonserna triggas av sökord i en sökordslista och visas i träffresultatet i söknätverket på YouTube.

TrueView in-display – var också tidigare kallat promoted videos. Till skillnad från in-search styrs annonserna inte på sökord utan kategorier och målgrupper som i displaynätverket. Annonserna visas intill videoinnehåll som matchar den valda styrningen.

TrueView in-stream – Videoannonser som visas i partnerkanaler på YouTube. Annonserna visas innan det valda videoklippet och användaren får välja att antingen se videoannonsen eller hoppa över den. Annonsören betalar endast för hela annonsvisningar (eller spelningar på över 30 sekunder).

TrueView in-slate – Precis som in-stream visas videoannonserna bara i partnerkanaler på YouTube. In-slate formatet ger användaren valet att se en av tre annonser innan de kommer till klippet som de vill titta på.

In-slate formatet är helt nytt och verkar utan tvekan intressant. Ett naturligt steg för en annonsör som är villig att experimentera är att köra videoannonser i både in-stream och in-slate formaten och göra en utvärdering av kostnadseffektivitet, lönsamhet och resultat för att avgöra vilket format som passar bäst.

De övriga formaten har varit tillgängliga i ungefär ett år men har paketerats på ett nytt sätt – och det är just den nya paketeringen som är den stora förbättringen med nya Google AdWords for video. Många har tidigare upplevt annonsering i YouTube som en djungel, men den nya TrueView-familjen har en logisk och välpassande struktur, och känns som ett stort steg i rätt riktning.

Google AdWords for video har inte lanserats i Sverige ännu, men Outrider har tillgång till TrueView-formaten och använder det redan för ett flertal kunder.

Se AdWords for video (beta) på YouTube för mer information:

 Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)