• deutsch
  • english

Besöksdata från Google Places i Google Analytics

Använder du Google Analytics? Bra! Visste du att Google särskiljer besöksdatan till Analytics beroende på om du kommit via en listning organiskt för ditt Google Places, eller om sökningen gjordes inuti Google Places? Inte?

Besoeksdata_fran_Google_Places_i_Google_Analytics

Sättet som datan blir registrerad per default är att du som besökare syns som ett refererande webbplatsbesök om du gått via Google Places, och som en organisk besökare om du gått via en länk för Google Places (som synts i en organisk sökning). Det betyder att du som besökare kan komma in via två olika källor, när du i själva verket egentligen är från samma källa.

Beroende på hur du vill ha din data registrerad i ditt Google Analytics-konto så kan man särskilja detta på två sätt. Det ena är att låta det vara som det är och då med vetskapen att det registreras olika beroende på hur man hittat ditt företag via Google Places.

Det andra sättet, vilket är det sätt vi på Outrider rekommenderar, är att lägga ihop de båda trafikkällorna som kampanjtrafik istället. Det är då lättare att se hur dina satsningar i Google Places gett för resultat eftersom all trafik därifrån, organiskt eller ej, syns som kampanjtrafik. För att lägga ihop de båda trafikkällorna till en så ser du till att tagga upp din destinations URL med utm-variabler (gör detta enkelt via URL builder tool). När du väl gjort det så kommer all trafik från ditt Google Places synas som kampanjtrafik istället. Smidigare analys är enklare analys!


Kommentarer inaktiverade.