• deutsch
  • english

Google Analytics får en premiumtjänst

Google Analytics lanserade nyligen en ny variant av deras tjänst, nämligen Google Analytics Premium.

Google Analytics Premium riktar sig till större företag då det kommer vara en betaltjänst i riktlinjer vad gäller prissättning med andra mätverktyg på marknaden, som exempelvis Omniture. Enligt information jag sett skall en standardimplementation av Google Analytics Premium gå loss på $150,000 per år, vilket faktureras månadsvis. Man får mycket kraft för pengarna dock, och de främsta orsakerna till att använda Google Analytics Premium mot standard är:

Google-Analytics-far-en-premiumtjaenst

  • Extra processorkraft - osamplade rapporter för nedladdning, fler anpassade variablar och utökat datainsamlande
  • Avancerade analyser - attributionsmodelleringsverktyg för att hjälpa till att testa olika modeller och analysera vart konverteringen skett
  • Service och support -få experthjälp med anpassade lösningar vid implementation och 24/7 support.
  • Garantier -avtalad servicenivå för insamlande av data, processande och rapportering.

I dagsläget finns endast Google Analytics Premium att tillgå i tre länder; USA, Kanada och Storbrittaninen. Google säger dock att de arbetar hårt för att rulla ut tjänsten till andra länder och marknader inom kort.

Google Analytics Premium är en relativt dyr tjänst, och jag personligen känner att det kan vara svårmotiverat att att få större bolag att nappa på denna typ av tjänst, då det inte är så stort hopp i mina ögon mot standardversionen. Den största fördelen jag personligen tycker, är delen med att man kan få sina anpassade rapporter osamplade, och den utökade processkraften, vilket ökar tillförlitligheten till din data. Att även ha en garantinivå för insamlandet av data är också en extra tillförlitlighet, men det är inte direkt att Google är kända för större avbrott i deras leverans av tjänster.

En god idé för att komma runt problematiken med att rapporter samplas är att sätta upp profilfilter för att filtrera data som man vill kunna analysera i detalj. I och med detta förfarande kommer man runt problemet med att datan samplas.Kommentera

Obligatoriska fält är märkta (*)