• deutsch
  • english

Google Analytics introducerar flow visualization

Jag hade tänkt vänta innan jag publicerade detta inlägg för att få pröva funktionaliteten själv. Eftersom inget av våra Google Analytics-konton blivit uppdaterade med den senaste funktionen lanserad i Google Analytics så kände jag att jag inte kunde vänta längre med att dela med mig av nyheten "Flow Visualization".

Google_Analytics_introducerar_flow_visualization

Teamet bakom Google Analytics har tagit inspiration från Charles Joseph Minards graf över Napoleons krigsföringskampanj för att kunna få en överblickbar bild över vad som hänt vart. Men det räckte inte, tyckte teamet bakom Google Analytics. Det var för statiskt. Så för att göra det mer dynamiskt, och ge användarna möjlighet att verkligen gräva ned sig i datan, så lanserar man således "Flow Visualization". Det är en avancerad typ av flow chart där man kan se hur olika besök knyter an och tittar på ditt innehåll, och man får ett nytt sätt att se på hur besökare rört sig på webbplatsen.

Det ser onekligen läckert ut och jag kan inte vänta på att få mig en hands-on på detta nya verktyg. Jag kommer publicera en uppföljande bloggpost när vi väl fått tillgång till verktyget med tips på hur man kan använda det.


Kommentarer inaktiverade.