• deutsch
  • english

Google ändrar algoritmen för Quality Score

Annonspositioner i Google påverkas av bud och kvalitetsresultat (Quality Score). Kvalitetsresultatet baseras på en algoritm som tar hänsyn till en rad olika faktorer och mäter relevansen mellan sökord, annonser och landningssida. En hög kvalitetspoäng leder till bättre placeringar till en lägre kostnad per klick.

Google_aendrar_algoritmen_foer_Quality_Score

Exakt information om hur algoritmen för kvalitetspoäng fungerar finns inte tillgänglig för annonsörer, men det är ingen hemlighet att klickfrekvens har spelat stor roll tidigare.

Nu meddelade Google att algoritmen för kvalitetspoäng kommer uppdateras. Inom ett par veckor kommer kvalitetsresultatet ta större hänsyn till landningssidans relevans än tidigare. Enligt Google kan annonsörer uppleva variationer i positioner och kvalitetspoäng under en viss tid men att det kommer balanseras efter ett par veckor.

Det återstår att se vad ändringen kommer innebära för varje enskild annonsör, men det verkar troligt att de stora vinnarna blir annonsörer med tekniskt väloptimerade webbplatser. AdWordskampanjer som landar på en sökmotoroptimerad webbplats bör med andra ord ha större möjligheter att få en hög kvalitetspoäng som i sin tur leder till ökad kostnadseffektivitet.


Kommentarer inaktiverade.