• deutsch
  • english

Google introducerar ”bid-per-call” i AdWords

Idag meddelade Google att de kommer lansera en ny funktion i AdWords – bid-per-call. Det nya annonstillägget kommer till en början att vara tillgängligt i USA och Storbritannien och låter annonsörer visa ett unikt telefonnummer i annonserna i sökmotorn och betala per telefonsamtal. Det ska inte förväxlas med click-to-call som är ett snarlikt format specifikt för mobilannonser.

Google_introducerar_bid-per-call_i_AdWords

Bid-per-call kommer som all annan marknadsföring i AdWords att köpas på auktionsbasis där det kommer vara möjligt att lägga separata bud för telefonsamtal. För att använda den nya funktionen knyter annonsören sitt företagsnummer till ett unikt Google-nummer som visas i annonserna i sökresultatet. På så vis kan varje enskilt samtal spåras och data som kostnad per samtal, samtalslängd samt phone-through-rate (PTR) kommer finnas tillgänglig i AdWords-rapporterna.

Spontant känns det mest relevant för företag verksamma inom branscher som bank, finans och försäkringar där försäljningscyklerna är långa och komplexa. Det kan även passa utmärkt för resebranschen och en rad olika B2B-verksamheter.

Utöver det finns det säkerligen ett flertal andra segment som kan dra nytta det nya formatet. Glöm inte att resultaten är direkt mätbara – det kommer vara enkelt att testa eventuell potential med en mindre budget och sedan fokusera på det som levererar god lönsamhet.


Kommentarer inaktiverade.