• deutsch
  • english

Microsoft i samarbete med Firefox

För att öka användandet och spridningen av sin sökmotor Bing har Microsoft gått in i ett samarbete med webbläsaren Firefox. Det anmärkningsvärda i detta är givetvis att Firefox är en direkt konkurrent till deras egen webbläsare Internet Explorer.

Microsoft_i_samarbete_med_Firefox

Möjligheten att använda Bing i Firefox ”out of the box” har tidigare varit möjligt, men nu kommer alltså en version av Firefox där Bing är standardvalet som sökmotor. ”Firefox with Bing” kallas den smått speciella utgåvan. Ingen direkt revolution lär dock ske genom detta samarbete men det är ändå intressant att Microsoft verkar vara villiga att hitta alternativa vägar för att öka medvetandet kring deras sökmotor. Dessutom är ju som bekant konkurrens alltid en positiv sak, så även i sökmotor-branschen.


Kommentarer inaktiverade.