• deutsch
  • english

Skapa hemsida gratis med Google

Nu ska det bli lättare för alla företag att synas på nätet. Google erbjuder nämligen nu alla företag att under 1 år få hjälp att skapa en hemsida gratis. Konceptet har redan tidigare lanserats i andra större europeiska länder och nu är det alltså dags för Sverige också. Partners för tjänsten utöver Google är: Binero, Företagarna, Posten och Telenor (som erbjuder gratis mobilt bredband under 3 mån).

Skapa_hemsida_gratis_med_Google

På siten www.dittforetagonline.se kan du på 15min komma igång att skapa din hemsida gratis. Siten har även bra resurser för de som redan har en hemsida idag som t.ex. Hur man kommer igång med sökmarknadsföring med Google Adwords, hur du mäter dina resultat med Google Analytics, hur du förbättrar din design och allmänna bra tips för olika branscher. Via siten kan du också få Google Adwords annonsering för 500kr (om du är ny kund till Adwords).

För dig som alltid varit sugen på att testa e-handel så kan du med siten starta e-handelshop gratis i 3mån, samt få förmånligt start-paket från posten för att leverera dina första sålda varor.

Egentligen har det inte var svårt tidigare för företag att skapa en hemsida och synas på nätet, då de flesta webbhotell har one-klick-installer för att skapa en hemsida med WordPress (ett väldigt bra hemsideverktyg som denna hemsida faktiskt är byggd med). Men självklart är det bra om det finns drivkrafter som berättar för företagen hur enkelt det är (vilket Google är bra på). Sedan att de lägger upp en länk på Google.se till Ditt företag online, bidrar ju till en väldigt bra spridning.

Så kolla in klippet nedan och besök siten för att skapa dig en egen hemsida gratis om du inte redan har någon idag. Eller du kanske har någon kompis eller släkting som har ett eget företag men saknar hemsida? Kanske kan bli årets julklapp 2011: ett presentkort till mor att skapa en hemsida till hennes frisörsalong. Så har du en julklapp avklarad iaf.

 


Kommentarer inaktiverade.