• deutsch
  • english

Årets julklapp: Färdig matkasse

Färdiga matkassar är årets juklapp 2011 meddelade HUI Research imorse. Det är 24:e året i rad Årets julklapp utses. Den första var redan 1988 och titeln gick då till bakmaskinen. För att kunna bli årets julklapp så måste varan uppfylla tre kriterier, det ska vara en nyhet, sälja bra samt spegla sin tid.

Arets_julklapp_Faerdig_matkasse

HUI's motivering till att det blev just matkassen handlar mycket om e-handelns starka utveckling de senaste åren och hur den nu börjar sprida sig till andra branscher än just de traditionellt framgångsrika. Med tanke på den ökade tidspressen och köpkraft gör hushållen mer villiga att betala för bekvämlighet i sin vardag.

Det är tydligt när tjänsten lanserades och intresset ökade efter en snabb titt på webbsökningar på Google. Matkassen har blivit en tjänst som snabbt ökat i popularitet och sökts efter i alla län från Norrbotten till Skåne.

HUI fortsätter med att e-handelns utveckling är strukturell snarare än konjunkturell och kommer att fortsätta trots en svagare konjunktur. Detta dels på grund av företag som ser möjligheter att göra affärer men även att konsumenterna mognar och är mer mottagliga för nya nätkoncept. Förra årets julklapp - surfplattan tillsammans med smartphones öppnar också upp helt nya möjligheter för e-handeln.

Mer information om HUI's Research Julprognos och Årets julklapp hittar du på HUI.se


Tags:

Kommentarer inaktiverade.