• deutsch
  • english

Google Analytics: Se besök i realtid

Nu är det live! I går kväll uppmärksammade jag att vi fått tillgång till besöksdata i realtid. Vi har analyserat hur besökare tittat på innehåll, vilken källa de kommit ifrån och hur de hittat dit. Jag kan inte låta bli att känna mig, återigen, som ett barn på julafton. Google lanserar så mycket kul i Google Analytics så jag blir faktiskt lite sprallig!

Google Analytics aktiva besökare just nuGoogle Analytics heatmap

Möjligheterna med detta är nog först och främst till för de som sysslar med mycket innehåll på deras webbplats. Säg att man arbetar med publicering av nyheter och ser att man börjar få mycket sidvisningar av en artikel. Kanske är det dags att ge den större plats på förstasidan, då det verkar vara engagerande för din besökare? Få svar direkt på om så är fallet genom att analysera datan som Analytics visar i realtid.

Sidvisningar Google Analytics realtid

Det kan även vara riktigt intressant att titta på statistiken om den förändras - i realtid - när man går live med en större marknadsföringskampanj i form av radioreklam, TV-reklam eller liknande. Nu behöver man inte vänta för att se effekten då du kan titta på effekten direkt i din webbläsare!

Du hittar Real-Time Analytics (beta) under "Home"-knappen när du är inloggad i ett Google Analytics konto.


Kommentarer inaktiverade.