• deutsch
  • english

Nu kan man skapa företagssidor på Google Plus

Google lanserade nyligen företagssidor i sitt sociala nätverk Google+ Plus. Företag och varumärken får nu möjlighet att interagera med nätverkets användare (ca.40 miljoner), ungefär på samma sätt som med Facebooks ”Pages”.

Nu_kan_man_skapa-1

Företagssidorna är snarlika de personliga profilsidorna både till utseende och funktionalitet. En liten ikon talar om för användaren att det är en företagssida. Användare kan (liksom med Facebook Pages) följa företagssidan, och får då se företagets statusuppdateringar i sin nyhetsfeed.

Nu_kan_man_skapa-2

Det som är unikt med Google+ är möjligheten för företag att gruppera sina följare i olika ”kretsar”. Företaget kan därefter skräddarsy olika typer av budskap till olika kretsar, istället för att dela samma statusuppdatering till alla följare. Detta är en intressant funktion som kan användas för att öka relevansen i kommunikationen med företagets följare. Företaget kan exempelvis erbjuda rabatter och andra förmåner till en krets med bara de mest aktiva följarna.

Googles företagssidor är fortfarande under utveckling, och det spekuleras en del kring vilken riktning de kommer ta framöver. Framförallt blir det intressant att se hur Google kommer integrera sina övriga tjänster (så som Maps och Analytics) i företagssidorna på Google+ Plus.  Med hjälp av en Analytics-integration skulle Adwords-annonsörer exempelvis kunna få viktiga insikter om vad som händer med trafiken som drivs till en Google+ Plus sida, något som i dagsläget är svårt när man driver trafik till en företagssida på Facebook.

Nu_kan_man_skapa-3

Det blir även intressant att se hur väl företagssidorna kommer att ranka i Googles organiska träffresultat. Goda positioner leder förstås till mycket trafik, och till en stor potentiell skara användare/följare. Google har avslöjat man kommer göra det extra lätt att hitta till företagssidor genom att skicka användaren direkt till sidan då han/hon söker på ett företagsnamn med ett plustecken framför (ex: ”+Outrider”).

För oss annonsörer blir det förstås också mycket intressant att se vilka annonsformat och vilken typ av målgruppsstyrning som kommer dyka upp på Google+ Plus. Det är troligt att annonseringen på Google+ Plus kommer ske via Googles existerande annonseringsprogram Adwords, vilket kommer göra det smidigt för existerande Adwords annonsörer att även driva trafik till sina företagssidor, genom ”intern” annonsering på Google+.

*Kika gärna på Outriders företagssida på Google+.


Kommentarer inaktiverade.