• deutsch
  • english

Social extensions – Nytt annonstillägg i Google

Förra veckan lanserade Google sina företagssidor på Google+ vilket vi skrev om på bloggen. Tidigare har man kunnat koppla sitt Google Places-konto till AdWords för att integrera information om fysiska kontor & butiker, läge, öppettider, m.m. Nu har även Google aktiverat sociala tillägg för sponsrade länkar i AdWords. Detta innebär att det går att koppla ett företags AdWords-kampanjer till deras profilsida på Google+.

social-extensions

Vad är då fördelen med detta?

Det innebär att alla de +1:or som ett företag får både på hemsidan, profilsidan, i sökresultaten och i annonser kommer att ackumuleras till en totalsiffra. Det betyder också att räckvidden för de som kan +1:a era sidor till inte bara begränsas till de som har en profil på Google+ utan alla som nyttjar Google eller ser en annons på någon sida i Googles Displaynätverk.

Vi vet att man påverkas i hög utsträckning av de rekommendationer man får av folk man känner, när man ska göra ett köp av något slag. Fundera själv på hur ofta du frågar om råd från människor i din närhet innan du själv ska köpa något? Det finns mängder av undersökningar globalt som påvisar detta. Denna funktionalitet i AdWords bygger på detta beteende och kommer således öka både relevans och annonskvalitet då interaktionen kommer att öka.

Inledningsvis kommer vi att kunna bryta ner data på antalet visningar i tre nivåer, annonsvisningar för de som haft en vän eller kontakt som har +1 din annons, annonsvisningar som visar anonyma +1 på din annons samt annonsvisningar utan social koppling. Enligt Google så kommer annonsörerna fortfarande bara bli debiterade när någon klickar på deras annons - inte när en besökare +1:ar annonsen.

I förlängningen kommer vi med största sannolikhet att få se ett flertal andra sätt att bryta ner trafiken på för att på så sätt kunna analysera resultatet och hjälpa annonsörerna att bli mer effektiva i sin kommunikation och sociala interaktion.

 


Kommentarer inaktiverade.