• deutsch
  • english

AdWords for video – effektiv annonsering i YouTube

Förra veckan introducerades Cosmic Panda i YouTube – ett rejält ansiktslyft av webbplatsens användargränssnitt. De som besökt YouTube den senaste veckan har säkert lagt märkte till den nya looken, men vad många inte vet är att en annan omfattande uppdatering har skett ”behind the scenes” i annonsplattformen: AdWords for video (beta) har nämligen lanserats i Sverige!

AdWords_for_video_effektiv_annonsering_i_YouTube

AdWords for video (beta) gör det möjligt för annonsörer att sprida videoklipp och driva engagemang i YouTube och Googles displaynätverk. Befintliga format har paketerats om och ett helt nytt format har tillkommit i vad som nu är den nya TrueView-familjen. Gemensamt för TrueView-formaten är att de köps på auktionsbasis, och annonsören betalar för videovisningar snarare än klick. Ni kan läsa mer om de nya formaten i en tidigare bloggpost: Annonsering i YouTube blir lättare med Google AdWords

På YouTube lever digitala medier i symbios – det finns inslag av sökmarknadsföring, displayannonsering, webb-TV och sociala medier. Google måste ha insett att det befintliga användargränssnittet inte riktigt räckte till – och byggde ett nytt. Det går dessutom att koppla AdWords direkt till en YouTube-kanal för att lättare hantera videoklipp.

Här kommer ett par skärmdumpar från det nya användargränssnittet:

Val av annonsnätverk och annonsformat. Annonsen nedan är inställd att visas In-Stream och In-Search och visas i YouTubes videospelare och sökmotor.


Budinställningar per format. Annonsören betalar för videovisningar, Cost Per View (CPV).


Annonsstyrning med allt från målgrupper och demografi till sökord, placeringar och remarketing.


Utöver det har rapporteringsmöjligheterna förbättrats avsevärt med segmenteringsmöjligheter per format, nätverk och inriktning. Det går dessutom att följa upp hur många nya kanal-prenumeranter annonserna genererat, och sist men inte minst: omvandlingar för de webbplatser som har installerat AdWords conversion script. Med omvandlingsspårning kan annonsörer se vad investeringen i YouTube genererat utöver videovisningar och klick till webbplatsen, i form av online-försäljning.

Tack vare den nya produktpaketeringen och de heltäckande rapporteringsmöjligheterna har annonsering i YouTube blivit mer intressant än någonsin tidigare. Vi har redan skapat kampanjer i det nya gränssnittet och väntar med spänning på resultaten!


Kommentarer inaktiverade.