• deutsch
  • english

Bing integreras i den senaste Xbox-uppdateringen

I veckan började Microsoft rulla ut den senaste uppdateringen för deras spelkonsol Xbox 360. I uppdateringen kan användare som har deras spelkontroll Kinect styra sin Xbox dashboard (användargränssnitt) med hjälp av rörelser och även med sin röst. Du som användare kan med andra ord tala om för din spelkonsol vad du vill att den ska utföra!

Det intressanta med uppdateringen är att Microsofts egen sökmotor Bing nu integreras i användargränssnittet och för att citera Microsoft själva; ”Bing on Xbox opens up living room entertainment the same way search engines opened up the web”.
Då det enligt de senaste siffrorna idag finns totalt 35 miljoner Xbox Live-användare runt om i världen kan denna integrering ge en positiv effekt på det generella användandet av Bing. Använder man Bing på sin Xbox och tycker att det fungerar bra, så är det inte helt osannolikt att man även använder samma sökmotor utanför sin spelkonsols-dashboard. Även Facebook får en djupare integrering i det nya användargränssnittet.

“You say it, Bing on Xbox finds it” hälsar Mike Nichols, General Manger för Bing.

Pressreleasen från Microsoft finns att läsa i sin helhet här.


Kommentarer inaktiverade.