• deutsch
  • english

Google Chrome går förbi Explorer 8

Enligt färska siffrorn från irländska Statcounter, som mäter aggregerad data utifrån femton miljarder sidvisningar i månaden, rapporterar att Googles egna webbläsare Google Chrome version 15 har nu gått förbi Microsoft Internet Explorer 8 i popularitet.

Google_Chrome_gar_foerbi_Explorer_8

Internet Explorer 8 har länge varit den dominerande webbläsaren då Explorer kommer som standard i Microsoft Windows, men nu har alltså vinden vänt åt Google Chromes håll. Räknar man ihop Internet Explorers alla olika versioner så ligger fortfarande Explorer i topp, men det är just att version 8, som har varit populärast, som nu tappat till Chrome.

Statcounter browsers

En annan nyhet är också att Microsoft gått ut med att man kommer automatiskt uppdatera Internet Explorer "over the air", såsom Google Chrome och Mozilla Firefox redan gör i dagsläget. Allt för att få en säkrare internetupplevelse.


Kommentarer inaktiverade.