• deutsch
  • english

Google Webmaster Tools ger dig insikter om din hemsida

Det är ett par år sedan Google släppte sitt verktyg för sajtägare, Google Webmaster Tools.

Med åren har verktyget förbättras och så sent som i höstas så integrerades också verktyget med Google Analytics. Google Webmaster Tools erbjuder flera olika rapporter som kan vara mycket användbara för dig som sajtägare / webmaster.

Google_Webmaster_Tools

Likt många andra produkter från Google så är verktyget helt gratis att installera och nyttja. Du får tillgång till flera intressanta rapporter som kan hjälpa dig i ditt arbete med hemsidan, nedan listar vi ett litet urval.

Sidkartor

Väljer du att dela med dig av din sitemap till Google så ser du i verktyget hur många av dina sidor som finns indexerade. När du senast skickade din sidkarta till Google och när Google senast hämtade din sidkarta.

Genomsökningsfel

En annan värdefull rapport är den som beskriver problem som föreligger på din hemsida, problem som du kan identifiera och sedermera åtgärda. Rapporten visar också vilka delar av hemsidan som Google inte kommer åt. För dig som inte har tillgång till vilka sidor som genrerar 404-error i dina serverloggar är detta ett mycket bra verktyg.

HTML-förslag

HTML-förslag är en bra rapport för dig som aktivt arbetar med din webbplats. I rapporten kan du enkelt indentifiera saker på din hemsida som inte är korrekta i Googles mening och därefter åtgärda steg för steg i din egen takt. Detta är ofta redaktionella problem som inte kräver någon teknisk kompetens för att åtgärna.

Vidare finns det mängder med andra funktioner i Google Webmaster Tools. Det är tex. möjligt att hämta sidor som Googlebot och du får tillgång till information om sökvolymer och träffar som din hemsida rankar på organiskt. Om du inte redan installerat Google Webmaster Tools så är det dags nu, du loggar in med ett Google-konto. Väl inne följer du instruktionerna för hur du kommer igång.


Kommentarer inaktiverade.