• deutsch
  • english

Visitor Flow Report nu i Google Analytics!

Vi har uppmärksammat att "Visitor Flow Visualization report" nu har blivit tillgänglig via nya gränssnittet i Google Analytics. Mycket snyggt måste jag få säga!

Visitor_Flow_Report_nu_i_Google_Analytics-1

Med denna nya typ av rapport går det att på ett enkelt och väldigt snyggt presenterat sätt se hur flödet på din webbsida av besökare går. Genom att segmentera din trafik kan du se hur dina olika trafikkällor navigerat och vilket innehåll de tittat på, vart de hoppat av och vilka nästkommande sidor de landat på.

Visitor_Flow_Report_nu_i_Google_Analytics-2

Ett bra tips är att göra just detta, nämligen segmentera in dina olika trafikkällor för att se hur de navigerar på ditt innehåll på webbplatsen. Gå sedan ännu mer på djupet och segmentera ut och analysera enskilda trafikkällor för att hitta gömda godbitar på hur ditt innehåll konsumeras.

Segmentera på operativsystem för att se hur mobil vs desktop navigerar, eller om man vill jämföra hur iPad-användare navigerar din webbplats mot iPhone-användare. Skiljer de sig åt? Hur skiljer sig besökarna åt i flödet om de kommit via ett bokmärke, eller om de navigerat in direkt på webbplatsen mot om de hittat webbplatsen via en sökning? Analysera era flöden för att hitta nya insikter till hur er webbplats besökare fungerar!


Kommentarer inaktiverade.