• deutsch
  • english

YouTube Insights blir YouTube Analytics

Google satsar mer och mer på sin statistik på senare tiden. Man satsar hårt på utvecklingen av Google Analytics V5, och nu uppdaterar man således sin Youtube-tjänst och dess tidigare statistiktjänst, Youtube Insights, till Youtube Analytics.

Något som kan vara värt att tänka på är att det kan vara knepigt att hitta till Youtube Analytics. Använd direktlänken, www.youtube.com/analytics. Annars navigerar man dit i inloggad miljö genom att klicka på sig själv uppe i högra hörnet, välja "Videohanteraren" och sedan "Analytics" i den nya huvudmenyn.

Genom denna uppdatering fortsätter Google att strömlinjeforma sina produkter och tjänster, allt för att det lite ska kännas som en enda stor portal som man navigerar sömlöst mellan. De senaste uppdateringarna som skett i Youtube Analytics är:

  • En ny översikt: Den nya översikten gör det enkelt att få en snabb överblick över viktiga statistiker i din Youtube-kanal.
  • Detaljerade rapporter: Än mer detaljer i de nya rapporterna gör att du verkligen kan gå på djupet hos dina besökare.
  • Målgruppsbyggare: Hitta vilka videos som besökarna finner mest engagerande och som ger flest visningar samt prenumeranter.
  • Kvarhållande av målgrupp: Se hur länge dina besökare tittat på dina videos och när i videon de är som mest engagerade.

Det finns en hel del matnyttig information att utvinna via Youtube Analytics. Se demografin på dina besökare, vart dina videos spelas upp, vilka trafikkällor dina besökare kommit ifrån för att hitta till dina videos, hur och vart delades dem med mera.

Youtube analytics overview

Se detaljerad demografi över dina besökare.

Youtube Analytics demografi

Det finns stora insikter att hitta om man tar sig tiden att nyttja Youtube Analytics för att förbättra sina videos man lägger upp på sin Youtube-kanal. Nå en större publik, använd Youtube Analytics idag!


Kommentarer inaktiverade.