• deutsch
  • english

Smarta annonser från Google AdSense

AdSense - annonssystemet från Google, som innebär att sajtägare kan visa relevanta AdWords-annonser på sina webbplatser - kommer snart att få sig en trevlig uppdatering.Utseendet på de nya smarta annonserna kommer automatiskt att anpassa sig beroende på vilken typ av enhet besökaren använder. Tre olika typer av annonsformat kommer att kunna levereras, optimerade för följande plattformar: dator, tablet och mobil. Sajtägaren behöver alltså inte göra någonting för att denna anpassning skall träda i kraft - allt sker "automagiskt".

En annan nyhet är att man lägger till stora knappar tillsammans med de olika annonserna, för att på så sätt göra det enklare för besökare med pekskärmar att klicka på önskat reklambudskap.

Så här kommer de nya annonserna för AdSense att se ut för olika enheter (klicka för större bild):

Dator
AdSense-annons (dator)

Tablet
AdSense-annons (tablet)

Mobil
AdSense-annons (mobil)

Mobilt internetanvändande ökar kraftigt

Det mobila internetanvändandet är en marknad som ökar kraftigt. Färska siffror visar bland annat att 55% av de svenska mobilanvändarna idag har en smartphone och att det i Sverige görs ca 4,5 miljoner sökningar i mobila enheter varje dag. Lägg sedan till att det inom kort kommer att finnas en halv miljon surfplattor på den svenska marknaden, så är det lätt att inse att de nya annonsformaten är en välkommen uppdatering för både annonsörer och sajtägare.

Det finns i dagsläget ingen information om när de nya annonserna kommer att börja rullas ut. Läs mer om nyheten på Googles officiella blogg för AdSense.


Kommentarer inaktiverade.