• deutsch
  • english

Så hittar du rätt sökord för din AdWords-kampanj

När du ska annonsera med Google AdWords gäller det att hitta rätt sökord för din kampanj. Det är en av de första och viktigaste bitarna att ta tag i inför din annonsering. Nyckelorden bildar det filter som gör att dina annonskampanjer i slutändan exponeras för rätt målgrupp.

Sae_hittar_du_raett_soekord_foer_din_AdWords-kampanj

Nummer ett är att sätta dig in i den produkt eller den tjänst du vill göra reklam för. Vad är det du säljer? På vilket sätt söker sig en potentiell kund fram till det du har att erbjuda? Hur marknadsför sig dina konkurrenter? På vilket sätt sticker du ut från mängden?

Genom att ställa den här typen av frågor kan du på egen hand få ihop en bra grund av ord och fraser, men för att få en komplett bild kan det vara bra att ta hjälp av de verktyg som finns att tillgå (om inte annat för att hitta tänkbara negativa sökord att lägga till för att ytterligare begränsa din kampanj till rätt publik). Här följer en lista med tips på sökordsverktyg:

3 verktyg för att hitta rätt AdWords-sökord

  • Google AdWords sökordsverktyg tar på ett enkelt sätt fram listor med sökord baserade på vilket eller vilka ord du själv anger. Du kan även se hur många sökningar dessa har per månad samt bilda dig en uppfattning om hur konkurrensutsatta de sökorden är.
  • Google Trender är en tjänst som hjälper dig att ta reda på hur ofta det har skett sökningar på olika sökord. Du kan välja att få fram statistik för hela världen eller för enskilda länder. Du kan även välja mellan olika kategorier samt ställa in önskad tidsperiod (2004 och framåt).
  • WordStream presenterar en lista på sökordsförslag utifrån det sökord du själv angett. Informationen hämtas från en databas med över en miljard ord. Listan med ordförslag kan du sedan ladda hem som Excel-fil.

Ett bonustips är att helt enkelt göra egna relevanta sökningar och se vad du får för träffar samt spana in hur annonserna för dessa resultat ser ut. Det kan ge dig en ganska bra uppfattning om hur marknaden ser ut och vilka sökord du bör ta med i din annonskampanj.

Lycka till!


Kommentarer inaktiverade.