• deutsch
  • english

Nya funktioner för sitemaps i Google Webmaster Tools

Google Webmaster Tools, den webbtjänst som på olika sätt låter sajtägare hålla koll på hur deras webbplatser mår, har fått nya funktioner för hanteringen av sitemaps (webbplatskartor) - den typ av XML-dokument som kan användas för att informera Google om en sajts struktur.

Nya_funktioner_foer_sitemaps_i_Google_Webmaster_Tools

Sitemaps för olika typer av innehåll

Sitemaps för olika typer av innehåll (nyheter, bilder, video och standard) har nu fått en samlad framträdande plats i Webmaster Tools. Här ser du direkt när varje sitemap senast indexerades och om några eventuella fel har upptäcks. För vissa sitemaptyper ser du även hur många artiklar som har indexerats.

Testa sitemaps

Du kan nu testa en sitemap innan du skickar upp den till Google Webmaster Tools. Testet, som endast tar några sekunder att genomföra, kollar att din sitemap är uppbyggd på korrekt sätt och att den inte innehåller några fel (med undantag för vissa saker, som endast kan upptäckas då filen har laddats upp på riktigt).

Här kan du läsa mer om alla nyheter för sitemaps i Google Webmaster Tools.


Kommentarer inaktiverade.