• deutsch
  • english

Tittare på YouTube föredrar TrueView InStream framför standard InStream

I december 2011 lanserades AdWords for video som används för att köpa auktionsbaserad annonsering på YouTube. Med AdWords for video kan annonsörer bland annat köpa videoannonser som visas innan tittaren ser sitt valda klipp i YouTubes videospelare.

De auktionsbaserade videoannonserna kallas TrueView InStream, och till skillnad från standard InStream som bokas till fast pris får tittaren själv välja om de vill se klart videoannonsen eller inte.

En ny studie från Google, YouTube och Ipsos visar att 8 av 10 tittare föredrar TrueView InStream framför standard InStream. Den bekräftar också att användare är mer benägna att hoppa över annonser som de finner irrelevanta eller har sett förut, vilket i sin tur leder till ökad effektivitet för annonsörerna som bara debiteras för de som väljer att se hela videoannonsen. Endast 10% av tittarna väljer alltid att hoppa över videoannonser när de har möjlighet att göra det.

En Eye tracking-undersökning visar även att en stor majoritet av tittarna, 82%, anser att ”Hoppa över annonsen nu”-knappen är väldigt tydlig, och är något som kanske är avgörande för TrueView-formatets framgång:

 

Den nya studien bekräftar att TrueView-formaten är extremt effektiva, något som resultaten i alla våra kampanjer också talar för.

Idag är YouTube en relativt outnyttjad kanal, och de auktionsbaserade priserna är förhållandevis låga på grund av låg konkurrens. De annonsörerna som redan köper TrueView idag får med andra ord god valuta för pengarna. Tiden får utvisa om priserna kommer stiga, men det verkar troligt att konkurrensen kommer bli hårdare i takt med att annonsörerna inser den stora potentialen YouTube redan har!


Kommentarer inaktiverade.