• deutsch
  • english

Automatiska rapporter och PDF-export i Google Analytics

Äntligen är de här, funktionerna för automatiska rapportutskick och möjligheten att kunna exporta rapporter till PDF! Om än bara i beta...

Automatiska_rapporter_och_PDF-export_i_Google_Analytics

Det var redan den 2:a november 2011 jag skrev om att dessa två funktioner var på gång, så det har ju onekligen tagit sin lilla tid. När jag då loggade in för att kika genom våra Google Analytics-konton så uppmärksammade jag denna lilla knapp:

Google Analytics E-mail beta

Det spratt till lite i mig, och jag öppnade upp "Export"-knappen och mycket riktigt, där fanns även PDF som val. Jag antar att detta betyder jag får anse mitt liv komplett, som jag skrev i slutet på ett av mina tidigare blogginlägg, nu när dessa två funktioner finns tillgängliga.

Google Analytics PDF beta
Rapporterna som skrivs ut i PDF-format är som väntat en kopia av rapporten man tittar på, men betydligt mycket snyggare tack vare det nya gränssnittet i Google Analytics v5. Den rapport du tittar på blir helt enkelt den rapport du får ut i PDF-format. Logiskt och enkelt.Du kan även välja som tidigare att exportera som CSV, TSV och TSV för Excel. Praktiskt!
Google Analytics email report big
Även att schemalägga utskick av automatiska rapporter kändes enkelt och smidigt att använda. Något som jag hoppas kanske läggs till, eftersom funktionen fortfarande är i beta, är att man kan "bunta ihop" flera rapporter till ett enda schemalagt rapportutskick. Rapporterna kanske kunde buntas ihop till en enda PDFför alla de rapporter man vill ha, så slipper man lägga upp sex olika rapporter för utskick med sex separata bilagor.Så nu kan ni börja schemalägga att Google Analytics automatiskt ska skicka dig de rapporter du är intresserad av.Ett hett tips, om du inte vill så många rapporter, är att skapa din egen anpassade rapport med de viktigaste KPI:er för din sida, och sedan schemalägga den rapporten dagligen för att se hur din webbplats presterar dag för dag.

Kommentarer inaktiverade.