• deutsch
  • english

Bing keyword tool som komplement till Google keyword tool

Äntligen så erbjuder Bing också ett eget keyword tool som påminner om Google keyword tool. För att komma åt verktyget så behöver du logga in på Bing Webmaster tools på http://www.bing.com/toolbox/webmaster/

Bing_keyword_tool_som_komplement_till_Google_keyword_tool

Precis som i Google keyword tool, så skriver man in ett ord som man vill se sökvolymer på och får då även se förslag på liknande sökningar. Den stora skillnaden jämfört med google är som Bing själva uttrycker det i sitt nyhetsmail "All data is raw and not rounded in any way." Dvs du får se det exakta antalet sökningar och inte ungefärliga volymer som i Google keyword tool. Vilket är väldigt användbart när man ska jämföra likande ord. Så till lite likheter så ställer man in land och språk inför sin sökning. Samt att man kan välja om man vill se exakta eller breda matchningar på sökningarna (Dock är det en klickruta så man kan inte välja att visa både och som man kan i Google keyword tool, men det är inte hela världen).

Istället för att se ett genomsnitt för de senaste månaderna och trender, så väljer man själv en tidsperiod och får då sökningarna för den specifika perioden, t.ex. om man väljer de senaste 3 mån. Enligt Bing så kommer de tillhandahålla data för de senaste 6 mån i verktyget. Även om datumintervallet för slutdatum automatiskt sätts till dagens datum, så är sökdatan som nyast några dagar till 2 veckor (beroende på när de har exporterat sökdatan), så det är bättre att iaf sätta minimum 2 månader tillbaka i tiden som avgränsning (eftersom det då är minst 1½ månad sökdata). Ännu bättre är att sätta förra månaden (om den är minst 2 veckor ifrån), eftersom det blir mer exakt då.

Det går alldeles utmärkt att exportera datan till CSV och då får man med både antalet för exakt sökning och bred sökning samtidigt, vilket är smidigt.

Tyvärr kan man bara söka på ett ord i taget, men de kanske lanserar möjligheten till fler ord i framtiden, detta är ju bara första beta. De gick även ut med information om att man kommer att kunna hitta all information i Bing webmaster tools via deras Bing Webmaster Tools API, så förhoppningsvis kommer deras keyword tool att finnas med även där så man kan automatisera sökuppskattningar.

Det största problemet med Bing keyword tool är dock att sökvolymerna är från deras egen sökmotor och utan en exakt uppskattning av deras marknadsandel, så blir det svårt att jämföra med Google keyword tool. Men om man tittar på statistik från statcounter: http://gs.statcounter.com/ och väljer Sverige, så har Bing en marknadsandel på 2,5%. När jag tittar på data från ett antal webbsidor så är det en ganska bra uppskattning, men de skulle kunna ha en högre andel (upp till 5%). Så ta sökvärdet från verktyget och dela med 0,025 samt 0,05 så har du en bra uppskattning.

Främst ser jag Bing keyword tool som ett komplement till Google keyword tool, eftersom man på ett bra sätt kan jämföra två olika nyckelord med bra sökvolymer för att se vilket av dem som egentligen har mest söktrafik.

Bing-keyword-tool


Kommentarer inaktiverade.