• deutsch
  • english

Hur stor marknadsandel har Google Analytics?

Hur stor marknadsandel har Google Analytics egentligen? Det finns väl egentligen inga definitiva svar på denna fråga, men det finns ett flertal studier som kan påvisa bredden av Googles mätverktyg Analytics.

Hur_stor_marknadsandel_har_Google_Analytics

http://metricmail.tumblr.com/post/904126172/google-analytics-market-share - till denna studie från augusti 2010 har man gått igenom den första miljonen webbplatser på Alexas index över populära webbplatser, och sedan kontrollerat om GATC finns på webbplatsen eller inte, och/eller om ga.js fanns. Studien visade på en användning av Google Analytics på 49,95%.

http://www.cardinalpath.com/web-analytics-vendors-market-share - Cardinal Paths studie från oktober 2011 har tittat på användningen av Google Analytics bland de 500 främsta detaljhandelsbolagen samt från Fortune 500-listan.

Cardinal Path studie om Google Analytics retail 500

*Av detaljhandelns topp 500 så har 64% enligt studien Google Analytics.

Cardinal Path studie om Google Analytics fortune 500

*45% av Fortune 500-listan använder Google Analytics.

http://trends.builtwith.com/analytics har en riktigt bra, färskt uppdaterad statistik över användandet av mätverktyg i världen. De baserar datan utifrån Quantcasts topp 1,000,000 webbplatser i världen. Den senaste uppdateringen (sker en gång i veckan) så har Google Analytics en marknadsandel på 72,78%.

Att Google Analytics är väldigt utbrett som mätverktyg är inget nytt fenomen, men det kanske kan komma som överraskning för några att de har en såpass stor marknadsandel. Många kanske tänker "Ja, men det är för det är gratis?", men där skulle jag vilja protestera. Jag har inte stött på en kund ännu som känt att de vill använda Google Analytics bara för det är gratis. Ett verktyg som är gratis, men värdelöst, skulle inte bli så använt som Google Analytics är i dag. Det är ett kraftfullt verktyg med ett smidigt användargränssnitt och bra funktioner såsom profilfilter, avancerade segment och anpassade rapporter. Att det är gratis är bara en bonus till ett annars väldigt komplett mätverktyg.

* Bilder från http://www.cardinalpath.com/web-analytics-vendors-market-share


Kommentarer inaktiverade.