• deutsch
  • english

Dynamisk platsinformation i annonser

En femtedel av alla sökningar på Google innehåller geografisk platsinformation. I mobilen är siffran ännu högre. Nu lanserar Google location insertion i AdWords som gör det lättare för annonsörer att visa relevant platsinformation för användare beroende på vart de befinner sig och vad de söker efter.

Dynamisk_platsinformation_i_annonser

Exemplet nedan skulle kunna vara en annons för en användare som befinner sig i Chicago och söker efter en butik, eller befinner sig på en annan ort och söker efter en butik i Chicago. Skulle användaren befinna sig på en annan plats eller söka efter en butik på annan ort skulle Chicago bytas ut mot platsens namn, t.ex. San Fransisco eller Stockholm.

För annonsörer med flera fysiska butiker är detta ett perfekt komplement till befintliga adresstillägg. Det har potential att både förbättra resultaten i form av ökad relevans och CTR, samtidigt som kampanjhanteringen blir mer effektiv.

I praktiken innebär det att annonserna blir dynamiska och anpassas beroende på vilken fysisk plats användaren befinner sig på eller söker efter. Det kan jämföras med dynamic keyword insertion där annonstexterna anpassas beroende på vilket sökord som använts.


Kommentarer inaktiverade.