• deutsch
  • english

Få dina kunder att handla mera

Jobbar du med försäljning så vet du att det blir bättre effekt om du kommunicerar på ett visst sätt, än på annat. Dvs vissa ord 'konverterar' bättre än andra, exempelvis vad du som annonsör skriver i en printannons för att den ska vara mer tilltalande, eller hur du kommunicerar i din tv-reklam.

Fa_dina_kunder_att_handla_mera

För oss som arbetar med sökmarknadsföring är detta ännu mera viktigt då vårt arbete egentligen består av ord kopplat till köpsignaler. Genom att dessutom optimera budskapen på din landningssida kan du också nå bättre resultat och högre försäljning.

Kantar Media har nyligen släppt en undersökning där de har frågat över 2 500 personer som är vana att handla online om vilka faktorer som skulle trigga dem att köpa. 77% av de tillfrågade angav att "fri frakt" var viktigast, och 56% ansåg att "fri retur" skulle få dem att handla mer. Den gemensamma nämnaren här är fri, dvs gratis. De som handlar på nätet strävar efter att det ska vara enklare, billigare snabbare och mer smidigt.

Gratis är också en oerhört stark drivkraft vad gäller att trigga försäljning. Vad är t.ex skillnaden med att lägga på fem kronor i frakt och ge bort fri frakt? För säljaren och det totala priset - inte så mycket. För kunden kan det göra all skillnad! Även när man ger bort andra produkter i samband med köp triggar det "gratis"-nerven i viss mån.

Varför inte testa några av alternativen nästa gång du optimerar din e-handelssida? Då blir kanske tratten lite bredare längst ned och kunderna fler trots samma volym av besökare som kommer in.

Man måste dock tänka på att detta inte gäller alla kunder; för ett premium-varumärke kan detta tvärtom få en negativ effekt då kunden som väljer märket inte förväntar sig att det ska associeras med gratis alternativ.


Kommentarer inaktiverade.