• deutsch
 • english

Senaste uppdateringarna i Google för april

Google uppdaterar sin sökalgoritm cirka 500 gånger under ett år, men de publicerar även andra typer av uppdateringar de gör för att öka kvalitén och användbarheten av deras sökmotor Google Search.

Senaste_uppdateringarna_i_Google_foer_april

Den senaste listan finns att läsa hos Google Inside for Search, och vi har nedan valt att lyfta fram de nyheter vi fann mest intressant:

 • More domain diversity. [launch codename "Horde", project codename "Domain Crowding"] Sometimes search returns too many results from the same domain. This change helps surface content from a more diverse set of domains.
  - Att fler domäner är med och får chans att visa upp sig ser vi som en positiv framtoning. Google har genom åren lärt sig bl.a. tolka sökningar på varumärken mer och mer och låter dem ta större plats, genom exempelvis ett sixpack sitelinks vid en varumärkessäkning, och att domänen för ett varumärke tar stor plats på en varumärkessökning genom att visa samma domän flera gånger. De har även börjat förstå vilket "user intent" en besökare har vid en viss sökning, och lämnar således olika resultat för olika typer av sökningar.
 • Smoother ranking changes for fresh results. [launch codename "sep", project codename "Freshness"] We want to help you find the freshest results, particularly for searches with important new web content, such as breaking news topics. We try to promote content that appears to be fresh. This change applies a more granular classifier, leading to more nuanced changes in ranking based on freshness.
 • Improvement in a freshness signal. [launch codename "citron", project codename "Freshness"] This change is a minor improvement to one of the freshness signals which helps to better identify fresh documents.
 • No freshness boost for low-quality content. [launch codename “NoRot”, project codename “Freshness”] We have modified a classifier we use to promote fresh content to exclude fresh content identified as particularly low-quality.
  - Dessa tre hänger ihop väldigt mycket då de alla tre går in på vikten av att ha nytt, unikt innehåll på din hemsida. Det påvisar även vikten av att innehållet även ska vara kvalitativt, inte bara kvantitativt, någonting som vi hört Google prata länge om.
 • More concise and/or informative titles. [launch codename "kebmo"] We look at a number of factors when deciding what to show for the title of a search result. This change means you’ll find more informative titles and/or more concise titles with the same information.
  - Sidor som har dåliga titlar kommer framförallt påverkas av den här ändringen. Har man en relevant titel på sin sida är det väldigt, väldigt ovanligt att Google ersätter den med en egen variant. En generell titel, som finns på många sidor, ser vi ofta exempel där titeln blir ersatt med t.ex. H1:an på en sida, istället för den utskrivna titeln inom titel-taggen.
 • Keyword stuffing classifier improvement. [project codename "Spam"] We have classifiers designed to detect when a website is keyword stuffing. This change made the keyword stuffing classifier better.
  - Keyword stuffing har väl aldrig riktigt varit en bra teknik att nyttja för att få ett bättre sökresultat, och denna ändring gör det analysarbetet bättre vilket vi ser som en positiv förändring.
 • More authoritative results. We’ve tweaked a signal we use to surface more authoritative content.
  - Google fortsätter att försöka lyfta fram innehåll av hög kvalitet, vilket ändringarna i sökalgoritmen påvisar.

Se hela listan på ändringar här.

More domain diversity. [launch codename "Horde", project codename "Domain Crowding"] Sometimes search returns too many results from the same domain. This change helps surface content from a more diverse set of domains.

Kommentarer inaktiverade.