• deutsch
  • english

Google Analytics inför mobil applikation till Android

Den 29:e juni annonserade Google Analytics via sin blogg att dem lanserar en mobil applikation. Applikationen i sig finns att hämta från Google Play, och den låter dig titta på olika värden som besök, unika besökare och transaktionsdata med mera direkt i mobilen.

Google-Analytics-mobil-applikation

Applikationen i sitt utförande är inte alls en dålig första release. Det känns spontant som att med lite mer arbete kan den mycket väl bli flitigt använd. Det går att titta på viktiga KPI:er för din webbplats genom att sätta upp egna dashboards (eller instrumentpaneler som det faktiskt heter på svenska). Har du anpassade varningar eller liknande i ditt konto så kommer du även åt dem från applikationen. Det är lite plottrigt att navigera i menyerna emellanåt, och att välja olika tidsintervaller för hur man vill se graferna i känns inte alltid självklart, men det går att ändra och det går att skräddarsy din egna upplevelse vilket gillas skarpt.

Problemet nu för min del är att jag aldrig kommer lyckas komma undan att sitta läsa statistiken, då den kommer vara lättillgänglig även i mobilt format, som man alltid bär med sig. Det är bara logga in och titta hur sin webbplats mår för tillfället, eller hur den mått i det förflutna. Ett mycket välkommet initiativ!


Kommentarer inaktiverade.