• deutsch
  • english

Sök – En Nyckelingrediens i Brandingkampanjer

Sök hjälper dig att stärka ditt varumärke. Just detta visar rapporten ”Search for Branding: Tools for Better Campaigns” från eMarketer. Trots detta medger ansvariga befattningshavare, inom det digitala området, att det är svårt att visa på att Sök är en viktig del i brandingprocessen.

Sök handlar inte bara om direkt marknadsföring längre, och har visat sig ibland vara mer effektivt än för att enbart driva köp.

Sök, som eMarketer & många i branschen definierar det, inkluderar betald sökmarknadsföring på sökmotorer men också sökmotoroptimering (SEO) för att förbättra en webbplats placering i det organiska sökresultatet.

”Det finns ingen anledning till för företag att inte använda sig av sök (…). Där Sök finns, finns kunderna.”

I juni 2012 presenterade AYTM Market Research att majoriteten av USAs internetanvändare använder sökmotorer dagligen (63,5%) eller relativt ofta (21.0%).

Diagram Över Internetanvändande

När användarna använder Sök i så stor utsträckning har företagen snart ingen anledning att inte använda sig av Sök för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. I en studie gjord av PR-byrån Weber Shandwick i november 2011 angav hela 81% av de tillfrågade att ”Sökresultat i sökmotorer” var vad påverkade deras åsikt om företag.

”Att inte synas som företag i såväl organiskt som betalt Sök kan ofta resultera i att företag anses oviktiga i branschen.” säger eMarketer.

Diagram Över Vad Som Påverkar Beslutsprocessen På Internet

När företag väljer att använda sig av en webbyrå i marknadsföringssyfte använder hela 78% av byråerna betalt Sök i brandingprocessen, hela 69% av byråerna använder sökmotoroptimering för att öka varumärkeskännedom. Detta visar en studie gjord av Outbrain i januari 2012.

”Företag behöver Sök – inte bara betalt sök och högre placering i de organiska sökningarna – utan för att hjälpa dem att uppnå deras marknadsföringsmål över lag.” säger eMarketer. ”Och de måste koppla deras Sök till övriga brandingkampanjer i andra medier”.


Kommentarer inaktiverade.