• deutsch
  • english

Äntligen demografisk styrning i GDN

Googles officiella blogg för Adwords, Inside Adwords, meddelade igår att det från och med nu är möjligt att rikta annonser i Googles display nätverk, GDN, mot demografisk information som ålder och kön. Funktionen, som har varit i betasedan förra året, har endast varit tillgängligt för utvalda annonsörer. Google lyfter fram att de annonsörer som provat visat på kraftiga förbättringar i bland annat CTR i displaykampanjer där de använt de nya funktionerna. I ett första läge gör Google funtionen tillgänglig i 39 utvalda länder, bland annat Sverige.

Man kan redan idag i GDN rikta in sig mot intressen, ommarknadsföring, placeringar, ämnen, samt kontextuell inriktning via sökord. Med de nya inriktningstyperna går det alltså att ännu bättre nå din målgrupp genom kombinationerav de olika inriktningsmöjligheterna.

Informationen om användarnas intressen är något Google samlar in om sina användare, bland annat för att kunna rikta relevantare annonser mot sina användare. Du kan se vad Google har samlat in om just dig här. På Youtube finns även en video där Google förklarar närmare hur det fungerar med intressebaserad marknadsföring.


Kommentarer inaktiverade.