• deutsch
  • english

Flexible Reach lanseras för Displaynätverket

Den nya räckviddsinställningen Flexible Reach ger annonsörer möjligheten att få bättre kontroll över var deras annonser visas och vem som ser dem. Detta blir möjligt genom att låta annonsörer välja flera inriktningsalternativ samtidigt på annonsgruppsnivå istället för endast på kampanjnivå – vilket har varit möjligheten tidigare.

adwords-flexible-reach-overview-setting

Adwords Flexible Reach

Innan Flexible Reach kunde annonsörer endast välja mellan ”bred räckvidd” och ”särskild räckvidd” i Googles Displaynätverk, där särskild räckvidd endast visar annonser då alla inriktningsalternativ var uppfyllda. Dessa val gjordes då för hela kampanjen, inte per annonsgrupp. Detta skapade hanteringssvårigheter för annonsörer då man tvingats göra samma val för alla annonsgrupper. Jag vet inte hur många gånger jag segmenterat ut specifika annonsgrupper till nya kampanjer för att på ett bättre sätt kunna hantera annonsgruppens räckvidd. Med Flexible Reach kan du välja flera inriktningsmetoder inom samma annonsgrupp och justera bud eller inriktningsmetod som du vill för att underlätta administrationen och förbättra resultatet.

Annonsörer kan börja använda Flexible Reach genom att besöka sina kampanjinställningar. En varning är dock att när inställningen väl är gjord är det omöjligt att återgå till föregående inställningar.

När din kampanj har Flexible Reach inställt kommer alla nya annonsgrupper börja använda denna inställning.

Google planerar att rulla ut Flexible Reach i november på alla kampanjer inställda på Googles Displaynätverk. Sannolikt är detta första steget mot en mer granulär optimering och ännu ett steg bort från traditionella, irrelevanta och störande displayannonser.

Mer information om Flexible Reach hittar du på Google Support.


Kommentarer inaktiverade.