• deutsch
  • english

Nu lanseras Google Tag Manager

Måndag den 1:a oktober lanserade Google deras första release av Google Tag Manager. Verktyget gör det enkelt för marknadsförare att redigera, skapa eller radera taggar som används för marknadsföring och mätning, utan att behöva be sin webbmaster att redigera källkoden.

Taggar används på webbsidan för att ge viktiga insikter, men användning av många taggar eller taggar som är felaktigt implementerade kan skapa problem i form av att sidan laddar långsamt eller att datan blir fel i mätningen.

Användning av Google Tag Manager gör att marknadsförare kan snabbt och enkelt redigera sina taggar, och eftersom man kan använda verktyget själv kan webbmastern eller IT-avdelningen fokusera på mer avancerade uppgifter.

Vilka taggar har då Google Tag Manager stöd för?

Google Tag Manager erbjuder färdiga mallar för Adwords, DoubleClick, Analytics och Remarketing taggar för att minimiera risken för misstag. Utöver färdiga mallar ges man även möjligheten att skapa skräddarsydda taggar. Nedan följer en lista på taggar som stöds:

  • Adwords omvandlingsspårning
  • DoubleClick Floodlight räknare
  • DoubleClick Floodlight försäljning
  • Google Analytics
  • GDN remarketing (Google Display Network)
  • Skräddarsydda bild taggar
  • Skräddarsydda HTML taggar

Fullständiga förklaringar för alla taggar som stöds finns att läsa här.

Här är en kort produkt genomgång skapad av Google.


Kommentarer inaktiverade.