• deutsch
  • english

Kundbeteendet beror på plattformen

Med tanke på den marknadsandel som Google står för vad gäller hur vi hittar vår information, så är det alltid intressant när en annan stor spelare publicerar en rapport som påvisar trender de upptäckt.

Kundbeteendet-beror-pa

Häromdagen kom en rapport från amerikanska teleoperatören AT&T om hur deras användare söker i mobilen och hur de använder resultaten.

En intressant sak de noterade var att strax innan jul, då e-handlarna får svårt att leverera klapparna i tid, så blir sökningarna mer lokala och man söker efter fysiska butiker.

För AT&T så står mobila sökningar för 30% av alla sökningar via alla plattformar inom deras eget annonsnätverk. Vi har sett en mindre andel för våra kunder men har sett en starkt växande trend och det skulle inte förvåna oss om det landar på ca 20% i slutet av året.

Hur väljer man att använda sökresultatet? Enligt AT&T så väljer 70% av de som söker via dator eller laptop att gå vidare till en websajt. På mobilen är denna siffra endast 10%. Vad gör de då istället? Jo, 54% väljer att ringa upp företaget och 27% väljer att söka upp företaget via kartfunktion. Nu ska man komma ihåg att i USA är det väldigt vanligt att ringa upp företag, och när man arbetar med konverteringsoptimering av landningssidor är detta oerhört viktigt att det framträder tydligt på sajten. I Sverige är vi mer benägna att ta kontakt via e-post och chattfunktioner online. Men det påvisar ändå ett tydligt differentierat beteende vad gäller just plattform; och vi som arbetar med så många olika kanaler måste vara väldigt uppmärksamma på att rätt budskap går fram på rätt sätt via rätt plattform, annars tappar vi lätt kunden.


Kommentarer inaktiverade.