• deutsch
  • english

Populära Google-sökningar 2012

Internetanvändningen har växt sig allt starkare och med ökad digital närvaro har också utbud och information blivit mer tillförlitlig. ADS, American Dialect Society, korade ”Google” som det mest använda ordet under 2000-talet och antalet sökningar/år blir allt fler. Bara under detta år har vi i Sverige gjort 30-35 miljoner sökningar per dag, vilket är mer än 6 miljoner fler sökningar än föregående år.

Populaera-Google-soekningar

Utöver det ökade antalet sökningar har man också kunnat se en förändring i vårt sökbeteende. Från att ha använt oss uteslutande av datorer vid Google-sökningar har vi i år, 2012, nått en punkt var omkring 20 procent av våra sökningar görs från mobiltelefoner. Detta har under de senaste åren medfört stora krav gällande e-handelslösningar och responsiv design. Inför årets stundande julhandel har vi kunnat se ett flertal av landets företag lansera e-handelslösningar vilka anpassats för våra mobiltelefoner. Dock skall vi nu fokusera på vår aktivitet på Google och det statistiska underlag som nu finns att tillgå.

Sveriges mest populära sökningar 2012 (övergripande)

I denna kategori har mycket små förändringar skett sedan föregående år. Plats 1-5 är identisk med redovisningen för 2011. Dock med den skillnaden att Aftonbladet och Youtube bytt positioner.

1. Facebook
2. Aftonbladet
3. YouTube
4. Blocket
5. Hotmail
6. Google
7. Eniro
8. Hitta.se
9. Expressen
10. Swedbank

Sveriges snabbast ökande sökningar 2012 (övergripande)

Denna kategori är totalt annorlunda än föregående år, vilket knappast kommer som en överraskning. Dock finns en likhet mellan 2011 och 2012 i den meningen att dessa listor handlar om underhållning och teknik i någon form.

1. Hanna Widerstedt
2. Netflix
3. Swefilmer
4. Diablo 3
5. Loreen
6. EM 2012
7. 9GAG
8. Carolina Gynning
9. Dreamfilm
10. Msp

Statistiken som ligger till grund för denna redovisning kommer från Google. De har använt sig av diverse verktyg för att kartlägga sök-trender på aggregerad nivå. I detta fall regional och global. Den som har intresse av hur vi söker information kan ta hjälp av Google Trender som är gratis att använda för den som önskar.

I ett land där 97 procent* av befolkningen använder Google, avslöjar denna statistik hur vi som befolkning prioriterar och vad för information som efterfrågas.

För fler topplistor, läs Googles officiella pressmeddelande.

*Internetstatistik.se, World Internet Project.


Kommentarer inaktiverade.