• deutsch
  • english

Fler webbplatslänkar för mobiler

Webbplatslänkar (eller sitelinks, som det heter på engelska) är ett användbart annonstillägg i AdWords. Funktionen gör att du kan lägga till en uppsättning extralänkar under din vanliga annonstext. Detta gör att du kan pusha för sidor utöver den primära landningssidan. Som grädde på moset får din annons större utrymme.

När det gäller mobiler har den uppsättningen länkar tidigare varit begränsad till två stycken. Google har nu ändrat detta. Sedan några dagar tillbaka kan upp till fyra länkar visas samtidigt. På en skärmstorlek som motsvarar 3,5 tum (ex. iPhone 4S) innebär detta att annonsen tar upp närmare hälften av skärmen när alla fyra visas.

När endast två länkar visades, låg dessa ovanpå varandra. När nu fyra stycken visas, så ligger de i två kolumner. Detta gör att texten klipps av om den är för lång. En mening som ”Kampanjer och erbjudanden” kommer att visas som ”Kampanjer och erbju…”.

Se dessa två exempel nedan på H&M (kort text) och Halens (lite längre text i platslänk nr 4):

Mobilannonser

Här skulle man kunna till exempel kunna ändra "Fynda i elektronikavdelningen" till "Fynda elektronik" eller liknande, om man vill ha full synlighet i vertikalt läge. I horisontellt läge syns de längre texterna - fortfarande maximalt 35 tecken - fullt ut.

Se även det tidigare inlägget Nytt utseende på platslänkar i Google.


Kommentarer inaktiverade.